Skovparkens Børnehus
 

Velkommen til børnehaven

Vi vil gerne, byde dit barn og jeres familie hjertelig velkommen til børnehaven, som er en del af Skovparkens Børnehus.

Garderobedørene har en farve sådan at børn og forældre kan se, hvor barnet har sin garderobeplads. De to børnehavestuer hedder Nord og Syd for at børnene ved, hvilken stue der er åben for leg/aktivitet. Børnene er tilknyttet en voksen, som fungerer som jeres primær kontaktperson og ofte når børnene er i ex. legegrupper er det sammen med den voksne.

Vi håber, at I bliver glade for at være her.

De voksne i børnehaven er:                                                                                 

 Bente    blp@nyborg.dk

Bolette   bkh@nyborg.dk                        

Daniel    dass@nyborg.dk                                                                      

 Mette Ann   mag@nyborg.dk

Samar saka@nyborg.dk

 En god start i børnehaven: Det er forskelligt, hvordan børn reagere ved opstart i nye omgivelser, men det er vigtigt at barnet får en god indkøringsperiode. Derfor forventer vi, at I som forældre afser tid til og prioriterer en god opstart for jeres barn i samråd med personalet.

Før børnehavestart: Kom og besøg os, se institutionen og snak med de voksne. Vi vil gerne vise huset frem og høre om jeres barn. Jeres dagplejer er også velkommen med jeres barns iagttagelse- og overgangsskema.

Kost: I skal medbringe frokost og eftermiddagsmad. Madpakken (med navn) skal være så stor at sulten om formiddagen også kan stilles.

Vi ønsker ikke at der er frugtyoghurt/Danone-yoghurt, mælkesnitte, kage, kiks og lign. til nogen af måltiderne.

Alm. yoghurt naturel og A38 må gerne medbringes. Hvis vi ser at barnets madpakke indeholder for meget sukker, snakker vi lige med jer om det. Eventuelle særlige kosthensyn kræver lægelig dokumentation. Drikkelse: Der serveres mælk til morgenmaden og vand til de øvrige måltider.

Hverdagen i børnehaven:

Kl. 6.00 – 7.15
Børnehaven åbner og børnene afleveres ved morgenbordet i alrummet. Der er mulighed for at børnene kan få morgenmad indtil kl. 7.30.

Kl. 7.15 – 9.30
Små aktiviteter og leg rundt omkring i huset. Vi modtager børn og kl. 9.30 er alle mødt. For at have mulighed for at modtage børn og forældre på en ordentlig måde, og for at børnene har mulighed for at deltage i de planlagte aktiviteter, skal børnene være her senest kl. 9.00.

( Hvis ikke andet er aftalt )

Kl. 9.30 – ca. 11.15 Her foregår dagens planlagte aktiviteter.

Kl. 11.15
Vi spiser vores madpakke sammen i grupperne. Læser måske en historie og snakker. Efter madpakker er der stilletid for alle børn. Bagefter tager vi tøj på og går på legepladsen eller bliver puttet til en middagslur, hvis der er behov for det.

Kl. 12.00 – 13.30
Børnene er på legepladsen. De voksne er på skift på legepladsen eller holder en halv times pause. Grupperne skiftes til at holde middagsmøde. Torsdage i ulige uger holdes personalemøde.

Kl. 13.30 – 14.30
Børnene kommer ind fra legepladsen. Sovebørnene kommer op og der spises eftermiddagsmad. De første voksne går hjem kl. 13.

Kl. 14.30 – 15.30
Vi laver forskellige ting og leger med kammeraterne. Huset er åbent, og børnene kan frit deltage i det, de har lyst til. Der snakkes med forældre og siges farvel.

Kl. 15.30 – 16.45/16.30 Vi samles i alrummet og der siges farvel til de sidste børn.

                                                          Vi har brug for:

Skiftetøj: Mindst et sæt skiftetøj (bukser, bluse), to sæt undertøj, to par strømper, regntøj, gummistøvler, hjemmesko og overtøj som passer til årstiden. Vigtigt med navn i barnets tøj/sko m.m.

Bleer: Der skal medbringes bleer i institutionen. I må gerne tage en hel pakke med ad gangen. Husk at skrive navn på pakken.

Sengetøj: I medbringer selv dyner, hovedpude og dynebetræk. Ansvaret for at vaske sengetøjet er jeres. Vi giver besked.

Tryghed: Hvis barnet har behov for at medbringe en bamse, en nullerklud eller lignende må de gerne dette,  når I bare er indforstået med, at det kan gå i stykker eller blive væk, og at personalet ikke kan tage ansvar for det.

Vores samarbejde med jer:

Aflevering/afhentning: Når barnet har fået overtøjet af, afleveres barnet til en voksen. Det er vigtigt for barnet, at vi har en god afleverings/afhentningssituation, så vi får sagt ordentlig goddag og farvel.

Forældresamtaler: Ca. 3. mdr. efter barnet er startet i børnehaven, vil I blive indkaldt til opstartssamtale. Efterfølgende tilbydes I  hvert år en forældresamtale.

Ferie/fridag og lukkedage: Holder barnet fridage eller ferie vil vi gerne orienteres. Det gøres via Skovparkens Børnehus intranet som er: www.MitNyborgKommune.dk.

Vi forventer at jeres barn i løbet af et år holder 5 ugers ferie sammen med jer, da det er godt for barnets udvikling at holde fri sammen med familien.

 

Sygdom: Meld sygdom på www. MitNyborgKommune.dk. Skriv venligst også hvad barnet fejler. Syge børn og meget forkølede børn må ikke komme i vuggestuen. Det er af hensyn til børnene selv, samt de øvrige børn og voksne.

Medicin giver vi kun, hvis der medfølger en instruktionsseddel fra læge. Barnets navn skal stå på emballagen.

Fødselsdage: Vi fejrer barnets  fødselsdag. Barnet er i centrum. Vi synger fødselsdagssang og fyrer raketter af. Forældre er meget velkomne  til at deltage. Hvis barnet holder fri på sin fødselsdag og ønsker at blive fejret en anden dag, er dette også en mulighed.

Vi tager også gerne hjem og fejrer barnet, hvis det praktisk kan lade sig gøre.

Det år jeres barn fylder 6 år skal det i skole. Vi samler de store året før i storgruppen Planeten.