Skovparkens Børnehus
 

Kostpolitik

Institutionens kostpolitik er underlagt de kommunale retningslinjer for førskoleområdet (se Nyborg Kommunes hjemmeside).

I Skovparkens Børnehus er der tre hovedmåltider fordelt over hele dagen:

Morgenmad:

Der er morgenmad fra kl. 6.00 til kl. 7.15, som spises ved det store bord i alrummet sammen med voksne. Der er havregryn, brød og varm havregrød med vand eller mælk til.

Hvis børnene er sultne mellem kl. 7.15 og kl. 9.30 må børnene spise lidt fra deres madkasse.

Kl. 11.00 spiser alle børn på samme tid og i mindre grupper sammen med en voksen. Der lægges vægt på bordskik, rolig samtale og historielæsning. Børnene drikker vand fra deres drikkedunk til frokost og barnet kan i løbet af dagen drikke vand af deres medbragte drikkedunk.

Kl. 13.30 spiser alle børn deres eftermiddagsmad, hvor en voksen hjælper børnene med at få spist og drukket vand.

 

Forældrene er ansvarlige for deres barns madpakke og eftermiddagsmadsmadpakke, hvor det er godt der er brød i begge for, at børnene får en mæthedsfornemmelse over en længere periode. Det er en god ide at der er grønt og frugt med hver dag.

 

Bestyrelse og personale opfordrer til, at det er gode og mættende madpakker børnene har med, der bliver brugt meget energi på en god legedag i institutionen. Personalet snakker med jer hvis der er for lidt, for meget eller ”det forkerte” med i barnets madpakke ex. med forkert kan være barnet stadig er sultens efter det har spist, det der var i madkassen eller intet spiser, fordi barnet er blevet træt af leverpostejsmadder.

 

Forældre må frit bestemme menuen til barnets fødselsdag, dog må der være en sød ting. Det kan eksempelvis være mad, boller, kage eller grønt/frugt. Det er en god ide at aftale med personalet, hvad I gerne vil dele ud til barnets fødselsdag. I en periode med mange fødselsdage kan børnene ønske sig, at det er forskelligt, hvad der serveres.

Det er en god ide med en indbydelse ved tjek-ind-skærmene, sådan at andre forældre kan se, hvad menuen er til fødselsdag.