Skovparkens Børnehus
 

Rim og Remser

Sproglig stimulering i Skovparkens Børnehus

Alle voksne har opmærksomhed på børnenes sproglige udvikling og hvis I forældre eller vi er i tvivl om børnenes sprog, kontakter vi talepædagog for en drøftelse af, hvad der kan gøres og måske det bliver en indstilling til at hun kommer for at lytte til Jeres barn.

Når barnet er mellem 2.10 måneder og 3.4 år laver vi sammen med Jer en sprogscreening af Jeres barn for at være sikre på, at vi vurderer barnets sprog bedst muligt.

I hverdagen gør vi meget ud af at snakke med Jeres børn og opfordrer børnene til at fortælle både til og men også til de andre børn. Det kan være en stor udfordring, fordi det ind i mellem betyder at et barn skal vente på at et andet barn fortæller færdigt og selv lytte fremfor at tale.

Hver dag kl. 9.30 er der fælles morgensang/motion for alle børn, hvor der lyttes og danses til musik, øver forskellige bevægelser som en voksen har bestemt og leges sanglege. Det hele afsluttes med at børnene ligger sig på gulvet et par minutter, hvor der er helt stille mens de voksne går rundt og nusser alle børn på ryggen.

Hver dag spiser børnene madpakker i en lille spisegruppe sammen med en voksen, der bliver snakket, læst bøger højt, sunget, lyttet til musik og leget ordlege med mere.